Hiszed, ha látod vagy hiszed és látod?

Az élet minden területén ennek a mondatnak valamelyik fele irányit bennünket és visz előre vagy gátol meg a haladásban.  Amikor azt mondom, hiszem, hogy tudsz rajzolni, te lehet ingatni kezded a fejed. Pedig hidd el, tudsz rajzolni. Ahogy tudsz olvasni, biciklizni, táncolni vagy éppen úszni és még sorolhatnám, a rajzolás is veled született képesség. Csak a hited és a látásmód egyfajta kiszélesitése és megváltoztatása szükséges hozzá. Természetesen az alapok elsajátitása után a további fejlődésünkhöz gyakorlás és a technikai tudás finomodása kell. Éppen úgy, mint az úszótanfolyam után nem következik az olimpia, csak ha rengeteg edzésen veszel részt,vagy a táncórák nem jelentik azt, hogy automatikusan megnyerhetsz egy nemzetközi standard táncversenyt, csak ha gyakorolsz és gyakorolsz.

Amikor felfedezed a benned rejlő képességeket és magadat is ámulatba ejted- nem is beszélve a környezetedről-, amikor részese leszel egy csodának amit a kezedben tartott ceruzával élsz át, rájössz, sokkal többre vagy képes, mint eddig valaha is hitted magadról. Megváltozik a hited és a világ körülötted……

Egy tanfolyamon csendben rajzolt egy fiú. A negyedik nap volt. Húzgálta a vonalakat és egyszer csak megszólalt: Nézzétek! Ezt én rajzolom. Nem hiszem. Én rajzolom. Ha nem látom, hogy én rajzolom, nem is hiszem el. Nézzétek…ez engem néz….

This entry was posted on szerda, január 4th, 2012 at 00:32 and is filed under Egyéb. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.